Instytucje i środki pomocowe

Tu znajdziesz informację o:

  • instytucjach,
  • obowiązujących procedurach oraz
  • środkach pomocowych

z których mogą skorzystać producenci, którzy zarejestrowali lub zamierzają zarejestrować produkt w:

  • europejskim systemie jakości żywności lub
  • krajowym systemie "Jakość Tradycja"

Producenci produktów tradycyjnych i regionalnych mogą w różnych przypadkach skorzystać z pomocy doradczej i finansowej związanej z działaniami

  • prowadzącymi do uczestniczenia w systemie jakości żywności lub
  • wynikającymi z uczestniczenia w systemie jakości żywności

Doradztwo i wsparcie finansowe jest potrzebne zarówno dla przygotowania wniosku, jak i rozwoju i funkcjonowania grupy producentów oraz prowadzenia kampanii promocyjnych na rzecz upowszechniania produktu i zwiększania jego renomy.

Zarówno pomoc w doradztwie, jak i w finansowaniu można uzyskać od organizacji samorządowych, pozarządowych i agend rządowych.

 

Zobacz także:

ostatnia modyfikacja: 7 kwietnia 2010 drukuj artykuł