pieczywo i ciasta ostatnia modyf. 28 sierpnia 2012

W tej kategoriimamy kilka produktów już zarejestrowanych w UE i kilka bardzo już bliskich rejestracji, bo opublikowanych w Dzieniku Urzędowym Unii Europejskiej.

 

chleb wiejski na zakwasie, z pieca ceglanego

chleb wiejski na zakwasie, z pieca ceglanego

Otrzymał Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo w 2006 r. W 2008 r. został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW. Wytwarzany jest w okolicach Zgierza w woj. lódzkim.
przeczytaj więcej »
staropolski chleb sanacyjny, pieczony  na liściu  kapusty

staropolski chleb sanacyjny, pieczony na liściu kapusty

Otrzymał Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo w 2006 r. W 2005 r. został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW. Wytwarzany jest w okolicach Łańcuta w woj. podkarpackim.
przeczytaj więcej »
żywieckie pierniki - Małopolska

żywieckie pierniki - Małopolska

Żywieckie pierniki otrzymały Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo w 2008 r.
przeczytaj więcej »
piróg biłgorajski - Ziemia Biłgorajska, woj. lubelskie

piróg biłgorajski - Ziemia Biłgorajska, woj. lubelskie

Od września 2005 roku piróg biłgorajski jest wpisany na krajową Listę Produktów Tradycyjnych, a w 2006 r. otrzymał Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.
przeczytaj więcej »
« pierwsza12»ostatnia »